17:00

Horndals IF

Referat: Näs IF - Horndals IF

Näs IF - Horndals IF 1-3 (0-1)

Skön och rättvis vinst mot Näs i första matchen efter sommaruppehållet! En riktgt varm tillställning ska tilläggas!

Vi var det bättre laget överlag och faktum är att Näs endast hade ett fåtal chanser, men utan att de kunde ha ngn skärpa i de få chanser som bjöds. Deras mål gjordes på en feldömd frispark en bra bit från målet. Om sanningen ska fram borde inte den frisparken gått i mål heller, eller hur John... ;o)
John Krantz stod alltså i mål för dagen, då det var förhinder för våra andra målvakter och han gjorde en stabil insats på det han behövde göra i övrigt!

Vi hade mkt boll i första halvlek utan att kunna utnyttja våra lägen. Våra passningar i avgörande lägen kunde vi kanske begära mer av. Det tog ända fram till 41:a minuten innan Peter Krantz kunde sätta första bollen i nätmaskorna. Detta efter att Magnus Sjöström kommit runt på vänterkanten och spelat fram Peter centralt framför mål som säkert skarvade in bollen via stolpen.

Andra horndalsmålet kom redan efter 5 minuter i andra halvlek, där Thomas Karlsson-Mård distinkt trycker in ett skott utanför straffområdet efter försök till rensning av Näs. I 32:a minuten ökade Peter Krantz på ledningen till 0-3 då han helt sonika snor bollen efter ett klent pass från Näs målvakt. Skottet därefter, rätt upp i klykan satt som ett smäck!

Med 3 minuter kvar att spela spikades slutresultatet till 1-3 då Näs alltså gjorde sin recucering på frispark.

Alla lagdelar var bättre än våra motståndares, vilket vi tar med oss till nästa match! Nu ligger vi ensam 2:a i serien och blickar uppåt med de 5 matcher som är kvar!